cyactiv

Dit product kalmeert chronische ontsteking en pijn in het lichaam door een gezonde ontstekingsreactie in evenwicht te brengen, een gezonde immuunrespons te ondersteunen en ontsteking in het hele lichaam te kalmeren.
Cyactiv is een voedingssupplement op basis van spirulina dat wordt gemaakt via een uniek filtratie proces dat de concentratie van fycocyanine mogelijk maakt. Fycocyaan is het blauwe pigment van blauwgroene algen en is een krachtig, actief bestanddeel waarvan is aangetoond dat het helpt bij het in evenwicht brengen en kalmeren van systemische ontstekingen die gepaard gaan met een aantal gezondheidsproblemen. Het in evenwicht brengen van ontstekingen in het hele lichaam ondersteunt de aanmaak van stamcellen in aangetaste weefsels.

Waarom is het belangrijk om ontstekingen in balans te brengen?
Hoewel kortdurende ontstekingen een noodzakelijke en gezonde reactie zijn op verwondingen, kunnen chronische, steeds terugkerende ontstekingen als gevolg van voortdurende stressfactoren ervoor zorgen dat een gezonde ontstekingsreactie vast komt te zitten in een overactieve cyclus. Het in evenwicht brengen en kalmeren van ontstekingen in het hele lichaam is essentieel voor de algemene gezondheid en het welzijn.
Cyactiv is een gepatenteerde formule waarvan is bewezen dat zij systemische ontstekingen vermindert, die in verband worden gebracht met een groot aantal gezondheidsproblemen. Het in evenwicht brengen van ontstekingen in het hele lichaam ondersteunt het vrijkomen van stamcellen in de aangetaste weefsels. Klinisch onderzoek toont aan dat Cyactiv helpt meerdere ontstekingswegen in balans te brengen en een volledig actieve levensstijl ondersteunt.

Wat is een ontsteking?
Roodheid, zwelling, gevoeligheid, warmte en disfunctie in een lichaamsdeel, vooral als reactie van het weefsel op schadelijke invloeden.
Als u bijvoorbeeld een snijwond, verwonding of infectie hebt, komen er plaatselijke verbindingen vrij die de bloedstroom naar het gebied verhogen om immuuncellen en volwassen stamcellen aan te trekken, zodat deze cellen hun werk kunnen doen en het weefsel kunnen herstellen. Zodra het gebied gerepareerd is, wordt alles weer normaal. Als het gebied echter niet herstelt, gaat de ontsteking door en kan systemisch worden. Voorbeelden hiervan zijn:
U staat 's morgens op met pijn in uw knieën, heeft ongemak en stijfheid in uw heupen, schouder of nek. U kunt moeite hebben uw hoofd te draaien, uw armen op te tillen om de was op te hangen, of u 's nachts in bed om te draaien. Dit zijn allemaal voorbeelden van ontstekingen die je kunt voelen.
Als u ontstekingen voelt, kunt u er zeker van zijn dat u ook ontstekingen hebt die u niet voelt. Bijvoorbeeld ontstekingen in de bloedvaten, de lever, de longen of het hart. Dit wordt systemische ontsteking genoemd en is de motor achter veel van de meest gevreesde ziekten van middelbare leeftijd en ouder.
Ontsteking voorkomt dat volwassen stamcellen de weefsels die moeten worden hersteld, goed herkennen en genezen.

Andere veel voorkomende voordelen die mensen melden:

  • Vermindert het ongemak
  • Verhoogt de mobiliteit
  • Helpt ontstekingen in het hele lichaam in balans te brengen
  • Bevordert een goede gezondheidVerhoogt de energieVerbetert de reparatie
  • Gemakkelijker om het hoofd te draaien, de armen op te tillen
  • Vermindert de pijn
  • Gemakkelijker om te draaien in bed 's nachtsVerbeterde slaap

Productie

Het extractieproces dat voor de productie van Cyactiv wordt gebruikt, is uitsluitend op water gebaseerd en bevat geen oplosmiddelen of synthetische verbindingen. De concentratie van fycocyanine is > 30%. Cyactiv heeft gemiddeld 4 maal de fycocyanineconcentratie van conventionele spirulina. Het droogproces wordt bij lage temperatuur uitgevoerd om alle voedingseigenschappen van Cyactiv te behouden.Het filtratieproces en de droogstappen zijn gepatenteerd en het resultaat van jaren van onderzoek en ontwikkeling. Dankzij deze know-how is de onderneming in staat het proces van grondstof tot eindproduct te beheersen en in alle stadia van het proces hoge kwaliteitsnormen vast te stellen.De voordelen van het innemen van Cyactiv zijn onderzocht in drie verschillende klinische studies die zijn gepubliceerd in peer-reviewed tijdschriften (Jensen et al., 2016a ; Jensen et al., 2016b ; Jensen et al., 2015).
ProductbestanddelenArthrospira platensis, ook bekend als spirulina, is een blauwgroene alg zoals AFA (Aphanizomenon flos aquae). Het levert een verscheidenheid aan micronutriënten en macronutriënten en bevat specifieke actieve bestanddelen zoals fycocyanine, het blauwe pigment van blauwgroene algen.
Spirulina wordt geteeld en geoogst in zonnige streken in de wereld, zoals de Verenigde Staten, Griekenland, Spanje, Japan en India (Karkos et al., 2011). Het staat bekend om zijn rijkdom aan macro- en micronutriënten. Het bestaat uit meer dan 60 % eiwit en 14 % koolhydraten. Het is een goede bron van meervoudig onverzadigde vetzuren, essentiële aminozuren en micronutriënten zoals ijzer, calcium, magnesium, fosfor en selenium. Het wordt wereldwijd gebruikt als voedingssupplement.
Spirulina is een goede bron van fenolverbindingen en bètacarotenen, twee categorieën antioxidanten. Het ondersteunt het immuunsysteem (Finamore et al., 2017) en helpt de vitaliteit te behouden.

Aanvullende informatie

Bevat geen zuivel, geen gluten, geen kunstmatige smaakstoffen, geen conserveringsmiddelen en geen kleurstoffen. De capsule bestaat uitsluitend uit ingrediënten van plantaardige oorsprong. Geschikt voor vegetariërs.Er zijn geen contra-indicaties bekend voor het gebruik van Cyactiv tijdens de zwangerschap of de borstvoeding. Uit voorzorg raden wij u echter aan uw arts te raadplegen. Er zijn geen bekende contra-indicaties of interacties tussen Cyactiv en andere geneesmiddelen. Indien u echter geneesmiddelen op recept gebruikt of indien uw gezondheidstoestand medische verzorging vereist, raden wij u aan uw arts te raadplegen.